Gebakken rijst

Ingrediënten

Dit recept is voor 4 personen.

  • 250 gram Langekorrel rijst
  • 500 ml water
  • 4 Lente ui
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ei
  • handje doperwten
  • 1 wortel fijn gesneden
  • Zonnebloemolie
  • Scheutje sojasaus
  • 1 mespunt vetsin 
  • Zout/Peper

Bereiding

Kook de rijst een dag van tevoren. Doe de rijst in de pan. Voeg het water en wat zout toe.

Breng het water aan de kook en laat daarna op laag vuur 15 minuten koken met een deksel op de pan. Laat de pan 10 minuten met de deksel erop staan. Roer de rijst goed door. Laat het afkoelen en plaats het in de koelkast.

Snij de Bosui in ringen. Klop het ei los in een kommetje.

Als de pan heet is giet je een gulle hoeveelheid zonnebloemolie in de pan. Bak de groente 3 minuten en voeg de rijst toe. Bak nog 2 minuten. Voeg dan de sojasaus, vetsin, knoflook en Bosui toe. Roer het ei snel door de rijst zodat het ei op de rijst korrels zit en je geen stukken omelet krijgt. Proef de rijst en voeg nu nog zout en peper  toe naar smaak en schep de rijst goed om. De gebakken rijst is nu klaar.

Eet smakelijk.